Zodra je de eerste beginselen van het schermen en de spelregels onder de knie hebt kun je al deelnemen aan competities. Een overzicht van veel wedstrijden vind je op de site van Nahouw.

Jeugdpuntentoernooi

Voor de jeugd is er een puntentoernooi met 10 wedstrijden per jaar. Je kunt zelf bepalen aan welke wedstrijden van het toernooi je meedoet. Op iedere wedstrijd kun je punten verzamelen. Die punten worden opgeteld bij de punten die je in eerdere wedstrijden hebt behaald. Bij iedere 250, 500, 750, enz. punten ontvang je een diploma. Bij iedere 1.000, 2.000, 3.000, enz. punten ontvang je een insigne.

De wedstrijden zijn heel laagdrempelig, en je hoeft niet goed te kunnen schermen. Je moet wel tegen je verlies kunnen, want als je net begint is het moeilijk om meteen te winnen. De scheidsrechters zijn bijna allemaal ook coaches die uitleggen waarom zij bepaalde beslissingen nemen, en ze nemen ook vaak de tijd om de schermers uit te leggen hoe ze zich kunnen verbeteren. Voor deelname aan het Jeugdpuntentoernooi moet je de eerste keer in het jaar een bedrag van een paar tientjes betalen. Meestal gaan er wel een paar schermers van Pallas naar het Jeugdpuntentoernooi, dus vervoer hoeft geen probleem te zijn.

Het Jeugdpuntentoernooi wordt georganiseerd door Fencing Club Almere. Inschrijven kun je via Nahouw. Voor meer informatie kun je het beste vragen stellen aan je maître.

Clubkampioenschappen

Pallas organiseert één keer per jaar een onderlinge wedstrijd. Deze wedstrijd staat open voor jeugd en senioren, beginners en gevorderden, floret, degen en sabel. Het is een laagdrempelig toernooi, waarbij gezelligheid voorop staat. Na afloop wordt er samen gegeten.

Onderlinge wedstrijden

Aan het einde van iedere maand worden er op de trainingsavond onderlinge wedstrijdjes gehouden. De uitslagen van die wedstrijdjes worden bijgehouden, en aan het einde van het seizoen worden de winnaars van die wedstrijdjes bekend gemaakt.

Nationale Jeugdkampioenschappen (NJK)

Jeugdschermers van alle niveaus kunnen deelnemen aan de Nationale Jeugdkampioenschappen. De winnaars van dit toernooi trainen over het algemeen wel veel meer dan wij bij Pallas, dus de tegenstand is groot. Maar is zeker een leuk en leerzaam toernooi.

Overige wedstrijden en competities

Er zijn nog veel meer wedstrijden en competities, zowel nationaal als internationaal. De ervaren schermers op onze vereniging weten hun weg wel te vinden, en anders is er veel informatie te vinden op de site van Nahouw.