De laatste training voor dit seizoen is 22 Juli 2022.

De training gaat op 9 September 2022 weer van start.

Ook dit seizoen organiseren we weer een introductiecursus. Van 4 tot en met 18 februari krijgen nieuwe schermers de kans om een kennis te maken met de schermsport. Je leert in drie weken tijd uitvallen, schijnbewegingen maken, aanvallen pareren en ripostes maken. Ook is er aandacht voor tactiek en hoe je je gedraagt tijdens een wedstrijd. 

De laatste training voor dit seizoen is 23 Juli 2021.

De training gaat op 3 September 2021 weer van start.

 

Denk eraan dat de materialen die geleend zijn van de vereniging op 23 Juli ingeleverd zijn.

Tijdens onze digitale Algemene Ledenvergadering van 15 december j.l., zijn er helaas geen geïnteresseerden opgestaan voor een bestuurlijke functie.

Echter, gezien het feit, dat een aantal leden hebben aangegeven niet verkiesbaar te zijn, hebben wij dringend nieuwe bestuursleden nodig.

Tijdens onze laatstgehouden virtuele Algemene Ledenvergadering van 15 december j.l., hebben een aantal aanwezigen zich aangemeld voor een ondersteunende functie.

Komende vrijdag, 10 juli, zal maître Toon de schermtraining verzorgen, voor zowel de jeugd als de volwassen. 

Door de versoepelde regels zal dit weer binnen in de voorzaal van het sportcentrum plaatsvinden.

Van 19:00 - 20:00 junioren en 

van 20:00 - 21:00 senioren

Hopelijk zijn jullie allemaal nog gezond, evenals jullie familieleden en vrienden. 

De laatste voorschriften van de overheid, alsmede het advies van NOC*NSF en KNAS opvolgend, zullen er geen schermlessen plaatsvinden tot in ieder geval 20 mei 2020.

In de week daaraan voorafgaand zal er wederom een update vanuit de overheid komen, waarna wij ons als bestuur weer zullen buigen over de vervolgstappen.

Jeugdschermers van SV Pallas die mee (willen) doen aan wedstrijden bieden we de mogelijkheid om vaker dan 1x per week te trainen. Je kunt je daarvoor aansluiten bij Stichting Schermsport Zuidwest Nederland op dinsdagavond.

Akke van Blijenburgh is een meisje uit groep 7 van basisschool de Zeggewijzer uit Terheijden. Bij Akke thuis werden onlangs bronzen Olympische schermmedailles gevonden.